Ліцензія посередника працевлаштування за кордоном

Як перевірити номер ліцензії посередника для працевлаштування за кордоном?

vlasovich_karina понад 4 років тому

Що необхідно для отримання ліцензії на працевлаштування за кордоном?

Загалом для отримання ліцензії необхідно звернутись до Мінсоцполітики з пакетом документів, перелік яких залежить від схеми працевлаштування.

Фактично, всі документи можна поділити на три категорії.

По-перше, документи від української компанії: заява про отримання ліцензії, відомості про матеріально-технічну базу компанії, довідка про відсутність контролю з боку держав-агресорів та опис документів.

По-друге, документи від іноземного роботодавця: документ про реєстрацію компанії, її адресу, види діяльності та керівника, проект трудового договору, інформація про договори з профспілками чи про їх відсутність.

По-третє, документ про співпрацю між українською компанією та іноземною, що залучає працівників (зовнішньоекономічний контракт).

Якщо співпраця здійснюється безпосередньо з іноземною компанією – роботодавцем, в якій потенційні працівники будуть працевлаштовані, вказаних вище документів буде достатньо.

Якщо ж у процедурі бере участь ще один суб’єкт – іноземний посередник, додатково потрібен договір між таким посередником та кінцевим роботодавцем, що регулює відносини між ними. Зовнішньоекономічний контракт в такому випадку укладається з компанією-медіатором, а не з кінцевим роботодавцем.

ЗЕД-контракт складається двома мовами, одна з яких – українська, інша – англійська або мова країни працевлаштування.

Проект трудового договору також складається двома мовами, має бути підписаний потенційним роботодавцем, а його зміст – відповідати мінімальним гарантіям для працівників, що визначені українським законодавством та законами країни працевлаштування.

https://pravova-dopomoga.com/ctoimost-juridicheskih-uslug/

Всі “іноземні” документи потрібно легалізувати, перекласти на українську мову, а переклади – посвідчити нотаріально. Спосіб легалізації визначається залежно від країни працевлаштування: для одних держав потрібен апостиль, з іншими Україна має угоди про взаємне визнання документів.

Будь ласка, увійдіть у систему, щоб додавати дописи.