РОЗ'ЯСНЕННЯ щодо ключового питання наради з якості заповнення карток оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних

26 July 2019

Агентством за підтримки проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах (TAPAS)» 26.07.2019 було проведено нараду для відповідальних осіб органів державної влади щодо якості заповнення карток оцінки.

Представники ЦОВВ та інших органів влади взяли активну участь в обговоренні індикаторів оцінювання розвитку відкритих даних в ЦОВВ та органах місцевого самоврядування. Було багато запитань та пропозицій щодо виконання зазначених індикаторів.

Для тих, хто не встиг або не зміг бути присутнім залишаємо посилання на презентацію, в якій є вся необхідна інформація щодо заповнення карток оцінки. http://bit.ly/835-od-qa

Одне з ключових питань на нараді – вносити в картку оцінки інформацію тільки за 2018 рік чи вже по новій постанові №409 від 17.04.2019 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відкритих даних»

Інформуємо, що відповідно до абзацу другого пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України №835 від 21.10.2015 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» розпорядники інформації, визначені у пункті 1 Порядку щорічної оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних, протягом двох місяців з дня набрання чинності цією постановою (до 05.08.2019) повинні надіслати Державному агентству з питань електронного урядування заповнену картку оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних за 2018 рік за визначеною формою.

Разом з тим акцентуємо Вашу увагу, що для кращого розуміння стану розвитку відкритих даних та якості завантажених наборів даних пропонуємо в картку оцінювання додати інформацію щодо наборів, які повинні публікуватись відповідно до змін наборів даних, які внесені постановою Кабінету Міністрів України №409 від 17.04.2019 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відкритих даних».

Особливу увагу звертаємо на уточнення розділу «Усі розпорядники» - «в межах компетенції». Тобто якщо деякі з визначених наборів не ведуться розпорядником – відповідну інформацію в картку вносити не потрібно.

Також виникло запитання проведення навчання і відсутності запрошення на нього.

За домовленістю інформуємо, що стосовно навчання Агентством були надіслані наступні листи: від 29.05.2019 № 1/04-1-1250, від 29.05.2019 № 1/04-1-1251, від 29.05.2019 № 1/04-1-1252.

Про наступне навчання буде створена новина на порталі та надіслано офіційний лист Агентства.

Слідкуйте за новинами на нашому порталі!

ІНФОРМУЄМО

Картки оцінок заповнюють ТІЛЬКИ міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, розпорядники інформації, визначеними у переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, територію області, мм. Києва та Севастополя, міста обласного значення!!!

РОЗ'ЯСНЕННЯ щодо ключового питання наради з якості заповнення карток оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних