Розпочався прийом пропозицій щодо удосконалення сфери відкритих даних

3 June 2020

Мінцифри запустило сайт Дія.Відкриті дані, де громадяни можуть залишити пропозиції щодо пріоритетних напрямів розвитку відкритих даних, та наборів даних, які мають бути відкритими державою. Прийом пропозицій розпочався 3 червня та триватиме до 14 червня.

Пропозиції від суспільства ляжуть в основу четвертої редакції постанови КМУ № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних». Зараз постанова містить близько 900 наборів даних, що є обов'язковими для відкриття.

Мета проєкту — визначити, які набори даних є найбільш затребуваними серед суспільства та бізнесу, та посприяти їх відкриттю державою. Мінцифри прагне, щоб до 2024 року Україна увійшла до трійки країн-лідерів у міжнародних рейтингах у сфері відкритих даних.

Наразі Україна є другою серед країн, що досягли найбільшого прогресу за рівнем публікації та використання даних, та лідером у регіоні Східної Європи та Центральної Азії з найрозвиненішою екосистемою відкритих даних. У міжнародному рейтингу Open Data Barometer Україна посідає 17 місце.

Проєкт Дія.Відкриті дані реалізується Міністерством цифрової трансформації у у партнерстві з Фондом Східна Європа та проєктом USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS.

Розпочався прийом пропозицій щодо удосконалення сфери відкритих даних