Вплив відкритих даних ДАБІ

25 Вересня 2020

Презентуємо результати якісного дослідження про вплив відкритих даних Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) на містобудівну галузь.

🌀 Не так давно, у грудні 2019 року, вдалося оприлюднити Реєстр ДАБІ у форматі відкритих даних на Єдиному державному порталі відкритих даних. І вже сьогодні ми спостерігаємо реальні зміни на будівельному ринку, які стали можливими завдяки відкриттю даних й, безмовно, співпраці влади, бізнесу та громадськості.

🎯 Як показує дослідження, застосування відкритих даних ДАБІ допомагає вирішити низку важливих для суспільства проблем. Скажімо: інвестування у нерухомість з найменшими ризиками, боротьба з порушеннями містобудівного законодавства чи захист архітектурної спадщини міста, вибір надійного партнера або контрагента у бізнесі, підвищення ефективності органів містобудування тощо.

🌟 Сім сценаріїв використання відкритих даних ДАБІ у звіті розкривають історії та досвід учасників будівельного ринку, керівників сервісів, створених на основі відкритих даних, співробітників самої ДАБІ, журналістів й активістів.

🧩 Також у дослідженні зібрані рекомендації користувачів відкритих даних, які вже реалізовані у новому Реєстрі будівельної діяльності та будуть включені у нову Єдину електронну систему у сфері будівництва.

🌟 Аналітичний звіт "Вплив відкритих даних Державної архітектурно-будівельної інспекції" є першим із серії тематичних досліджень, у яких розглядається вплив оприлюднення даних різних галузей на життя громадян, ведення бізнесу та діяльність органів влади.

👉 Більше історій впливу відкритих даних ДАБІ шукайте у дослідженні: https://bit.ly/2FW7e7f

Вплив відкритих даних ДАБІ