Вітаємо з міжнародним днем відкритих даних!

7 Березня 2020

Міжнародний день відкритих даних у столиці України відвідали понад 150 людей. Цьогоріч вперше онлайн приєднались open data спільноти та представники місцевих органів влади Львова, Дрогобича, Кропивницького, Хмельницького, Харкова, Вінниці, Луцька, Маріуполя та Запоріжжя.

На світовій мапі Дня відкритих даних, де зареєстровано цього року 250 заходів, до речі Україна отримала одразу кілька позначок opendataday.org.

День відкритих даних відзначають у світі вже десять років, щоб заохотити відкриття суспільно важливих наборів даних і роботу з ними. Це інформація про громадський транспорт, інфраструктуру, стан об’єктів муніципальної власності, податки та штрафи тощо.

Окремими активностями стали алея стартапів і воркшоп з основ роботи з відкритими даними. На алеї також працював стенд національного конкурсу стартапів на основі відкритих даних Open Data Challenge. Призовий фонд – 3,5 млн гривень. Заявки приймаються на сайті odc.in.ua до 25 березня.

Open Data Day 2020 в Україні проводиться за підтримки Міністерства цифрової трансформації. Організатори заходу: USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах, 1991 Open Data Incubator і Фонд Східна Європа

Вітаємо з міжнародним днем відкритих даних!