Відкриті дані для державних службовців

18 Вересня 2020

18 вересня 2020 року на національній онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта з’явився освітній серіал «Відкриті дані для державних службовців».

Безкоштовно подивитися освітній серіал можна за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses/open-data

Цей курс Міністерства цифрової трансформації України створено за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Після перегляду 13 серій, успішного проходження тестування після кожної серії та фінального тестування користувач отримає сертифікат, що засвідчує проходження курсу з відкритих даних для держслужбовців обсягом 0,2 кредиту ЄКТС.

Завдяки освітному серіалу кожен дізнається, як грамотно працювати і управляти даними в державному секторі. Участь у серіалі взяли представники влади, бізнесу та громадянського суспільства, що працюють з відкритими даними.

Презентація освітнього серіалу відбулась на форумі Open Data Forum 2020.

Під час презентації курсу керівниця напряму відкритих даних USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» Катерина Оніліогву заявила:

«Навчання про відкриті дані має бути цікавим, інтерактивним і навіть трошки веселим. Тому ми вирішили зробити цей курс у такому форматі освітнього серіалу. Ми дуже раді, що у цьому серіалі взяли участь не тільки експерти, але й представники місцевої влади. Це перший курс про відкриті дані, сертифікований Національним агентством України з питань державної служби».

Відкриті дані для державних службовців