В Кабінеті Міністрів України було презентовано ефективний інструмент роботи: Єдиний веб-портал електронного урядування

25 Липня 2018

Підвищення дієвості комунікацій у системі органів державної влади є одним із важливих факторів, які впливають на ефективність прийняття управлінських рішень, уникнення проблем, пов’язаних із недостатньою обізнаністю всіх стейкхолдерів, оперативність виконання завдань вищого керівництва.

Для вирішення цих завдань представникам генеральних директоратів міністерств вчора в Кабінеті Міністрів України було презентовано ефективний інструмент роботи: Єдиний веб-портал електронного урядування.

Інтранет-портали – це типові інструменти, які застосовують у великих бізнесових та громадських організаціях саме з метою підвищення ефективності внутрішньої комунікації. Наша мета – імплементація цього успішного досвіду бізнесових та громадських структур у системі органів державної влади.

Процеси збору та узагальнення інформації, проведення нарад, спільної роботи, в тому числі – над документами, координації та комунікації здійснюватимуть за допомогою сучасної інформаційно-комунікаційної платформи. Це має докорінно змінити спосіб спілкування між державними службовцями.

Веб-портал дозволяє координувати спільну роботу великої кількості окремих організацій або команд. Так, скажімо, нещодавно ми запустили модуль моніторингу виконання плану пріоритетних дій Уряду на 2018 рік, і ця функція вже реалізується в електронній формі – до роботи залучені понад 35 органів державної влади і понад 300 державних службовців.

За нашою концепцією, Портал має забезпечувати: - автоматизацію збору та узагальнення інформації в системі органів державної влади; - контроль виконання урядових планів; - корпоративну комунікацію, автоматизацію аналітики та побудови звітів; - спільну роботу над проектами документів; - керування проектами; - моніторинг погодження проектів нормативно-правових актів.

Портал побудований на основі промислової технологічної платформи, яка дозволяє здійснювати ефективне розширення наявного функціоналу та його масштабування, що важливо в довгостроковій перспективі.

В Кабінеті Міністрів України було презентовано ефективний інструмент роботи: Єдиний веб-портал електронного урядування