Державне агентство з питань електронного урядування – лідер у виконанні антикорупційних зобов’язань!

20 Березня 2019

Державне агентство з питань електронного урядування – лідер у виконанні антикорупційних зобов’язань!

🏆Ми на 100% впорались із цим завданням.

Про це свідчить восьмий звіт за жовтень-грудень 2018 р. про досягнення міністерств у виконанні антикорупційних заходів, підготовлений урядово-громадською ініціативою «Разом проти корупції» https://bit.ly/2u9Zfd8.

В цілому антикорупційні заходи в межах «Разом проти корупції» виконані усіма ЦОВВ на 78,5%.

Головним індикатором у оцінюванні прогресу Державного агентства з питань електронного урядування України назване відкриття найбільш значущих для суспільства наборів даних. Крім того, на виконання індикаторів Агентство спільно з партнерами повністю оновило Єдиний державний веб-портал відкритих даних із механізмами рейтингування, підготовило проект механізму відповідальності розпорядників за невчасне, неповне, неякісне оприлюднення наборів відкритих даних, розробило та оприлюднило методичні рекомендації із відкритих даних, було запроваджено інтерактивний курс із популяризації відкритих даних, проведені навчання, впроваджені інформаційні кампанії.

🚀 І в цьому напрямку Україна має значні досягнення й на світовому рівні, посідаючи друге місце серед країн, що досягли найбільшого прогресу за останні чотири роки, і 17 місце – серед 30 країн-лідерів у відкритті даних.

👉 Чекаємо на якнайшвидше прийняття оновленої Постанови №835, яка зобов’язує українські державні органи відкрити ще 300 важливих для суспільства наборів даних, і таким чином загалом ця цифра становитиме вже 900 наборів даних.

Дякуємо всім причетним до цієї важливої праці. Адже одне з головних завдань електронного урядування – це протидія корупції із впровадженням системного відповідального партнерства з громадськими організаціями та експертним середовищем. 🤝 Отже, наша справа має сенс і відчутні результати!

Державне агентство з питань електронного урядування – лідер у виконанні антикорупційних зобов’язань!