Open Data Forum 2019

20 Вересня 2019

Триває Open Data Forum 2019 – головна подія у сфері відкритих даних в Україні!

Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров Mykhailo Fedorov відкрив форум та озвучив кілька важливих меседжів: 🌀 Мета команди Мінцифри – Україна у ТОП-3 країн за ступенем відкритості даних за три роки 🌀 Open Data Forum та Open Data Challenge – наразі найбільш успішні проєкти у сфері цифровізації 🌀 Мінцифра робитиме усе можливе, щоб надалі про Open Data Challenge дізнались якомога більше людей, а в Україні побільшало бізнес-проєктів на основі відкритих даних 🌀 Антикорупційні проєкти, що створюються завдяки відкриттю даних, мають особливу цінність для українського суспільства та оновлення влади 🌀 Держава повинна відкривати ще більше даних, усі причетні органи влади мають сумлінно виконувати Постанову КМУ № 835

Під час свого виступу на форумі перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб Алексей Выскуб також приділив особливу увагу Постанові № 835, адже це – основний документ у галузі відкритих даних. Постанова була втретє оновлена кілька місяців тому і містить майже 900 обов’язкових для відкриття наборів даних. Але, незважаючи на чіткі вимоги Постанови, деякі державні органи не поспішають їх виконувати. Наразі стан виконання Постанови – лише 43%. І це питання буде винесено на засідання Уряду найближчим часом.

🙋‍♀️🙋‍♂️ Отже, слідкуйте за новинами. Сьогодні ще дізнаємось, хто здобуде нагороди за відкриття даних серед державних органів та які бізнес-проєкти у цій сфері стануть найкращими цього року. А найближчими днями чекаємо на нові кроки від Уряду, що прискорять відкриття даних у країні.

Open Data Forum 2019