Новий цикл навчальної програми в сфері відкритих даних

16 Листопада 2020

Мінцифри спільно з проектом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах(TAPAS)» оголошує про старт комплексної навчальної програми в сфері відкритих даних для різних цільових аудиторій відкритим даним.

Інтенсив з відкритих даних для початківців

Для кого?

Представникам органів влади, бізнесу, громадських організацій та всіх хто прагне отримати базові знання про відкриті дані.

Чим корисний?

Під час одноденного інтенсиву учасники дізнаються що таке відкриті дані, який вплив вони мають на розвиток економіки та демократії, де шукати датасети, які існують інструменти для їх аналізу та візуалізації.

Інтенсив з відкритих даних для розпорядників

Для кого?

Посадовцям які відповідають за створення наборів відкритих даних та їх оприлюднення на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Звертаємо увагу, що обов’язковою умовою участі є проходження курсу «Відкриті дані для державних службовців» https://osvita.diia.gov.ua/courses/open-data

Чим корисний?

Можливість поглибити свої знання та навички щодо впровадження політики відкритих даних на рівні розпорядника, підготовки наборів даних до публікації, оформлення паспортів наборів та ресурсів, роботи з порталом відкритих даних. Особливістю заходу є вирішення практичних проблем розпорядників інформації. Інтенсив розрахований на 4 години.

Інтенсив з аналізу й візуалізації відкритих даних для аналітиків та дослідників.

Для кого?

Представникам громадських організацій, бізнесу, журналістам та дослідникам, а також всім тим, хто прагне опанувати нові знання для роботи з відкритими даними.

Чим корисний?

Учасники курсу отримають базові знання про політику відкритих даних, дізнаються про найпоширеніші інструменти для аналізу та даних, отримають практичні навички роботи із програмним забезпеченням для обробки даних та інструментами їх візуалізації. Інтенсив розрахований на три дні ( день теоретичної частини і два дні практики)

Інтенсив з розробки й впровадження стратегії розвитку відкритих даних для керівників напрямку ІТ органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Для кого?

Посадовцям відповідальним за цифрову трансформацію органів влади та регіонів.

Чим корисний?

Учасники тренінгу дізнаються як сформувати політику відкритих даних у своєму органі або регіоні, як підвищити якість збору та публікації даних, створити ефективну нормативну-правову базу, сформувати команду, вимірювати та збільшувати вплив відкритих даних.

Новий цикл навчальної програми в сфері відкритих даних