Методичні рекомендації щодо деперсоніфікації даних

26 Березня 2020

Шановні розпорядники інформації!

Інколи набори відкритих даних можуть містити персональні дані, які не підлягають оприлюдненню. Для того, аби не порушити права особи на захист персональних даних, відповідальна особа розпорядника інформації має перед оприлюдненням набору даних вилучити відповідні персональні дані – це і є знеособленням.

Саме собою знеособлення не означає, що розпорядник інформації має вилучити абсолютно всі елементи персональних даних. Необґрунтовано надмірне вилучення персональних даних становитиме порушення права на доступ до публічної інформації.

Таким чином, не вилучення персональних даних становитиме порушення права на захист персональних даних, а надмірне вилучення персональних даних становитиме порушення права на доступ до публічної інформації.

Саме для того аби уникнути плутанини, та спростити життя розпорядникам, Мінцифрою спільно з проектом «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах» / TAPAS та Фондом Східна Європа підготовлено Методичні рекомендації щодо деперсоніфікації наборів відкритих даних

Сподіваємося, рекомендації стануть Вам у нагоді під час публікації наборів відкритих даних, та нагадуємо, що інші матеріали по роботі з відкритими даними, а також іншу корисну інформацію Ви можете знайти у розділі Інфохаб

Методичні рекомендації щодо деперсоніфікації даних