Майстер-клас «Аналіз Реєстру лісорубних квитків у R»

14 Квітня 2021

Незалежне видання Texty.org.ua запрошує на двогодинний онлайн майстер-клас «Аналіз Реєстру лісорубних квитків у R».

Під час заходу йтиметься про те, як створювався проєкт «“Санітарна” хвороба українського лісу», як влаштований Реєстр лісорубних квитків, яку інформацію з нього можна отримати та як з нею можна працювати.

Наразі цей реєстр є одним із найцінніших наборів відкритих даних про лісову галузь. Його дослідження має значний антикорупційний потенціал і стане в пригоді всім, хто активно цікавиться природоохоронною тематикою, реформами лісової галузі та аналітикою. Під час майстер-класу ви:

  • більше дізнаєтеся про можливості аналізу та візуалізації відкритих даних за допомогою мови програмування R;

  • познайомитеся з інформацією, яку можна отримати з Реєстру лісорубних квитків, та побачите приклади її використання;

  • зрозумієте, як застосовувати ці дані на прикладі проєкту «“Санітарна” хвороба українського лісу».

Для участі в цьому навчанні бажано мати попередній досвід роботи в R. Участь у майстер-класі безкоштовна. Реєстрація за посиланням: https://bit.ly/3t6YLBF.

Дедлайн реєстрації – 21 квітня. Zoom-посилання для під'єднання до заходу учасники отримають вранці 22 квітня. Дата і час проведення: 22 квітня, з 15:00 до 17:00. Для кого ця подія: активісти, аналітики, а також усі, хто цікавиться відкритими даними та мовою програмування R. З усіма запитаннями та уточненнями звертайтеся до аналітика даних видання «Тексти» Юрія Малахова: yur.malakhov@gmail.com.

Проєкт «“Санітарна” хвороба українського лісу» створено в межах проєкту USAID / UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS" та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Майстер-клас «Аналіз Реєстру лісорубних квитків у R»