Конкурс серед ЦОВВ на розробку сервісів відкритих даних

5 Жовтня 2018

Запрошуємо центральні органи виконавчої влади (ЦОВВ) взяти участь у конкурсі на розробку програмних застосунків (API, скрипту тощо) для оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних або створення сервісів (аналітичних, інформаційних, інтерактивних тощо) на базі відкритих даних для підвищення прозорості та ефективності державного управління і залучення громадян. Конкурс проводиться в рамках проекту USAID/UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах” (TAPAS), що реалізується Фондом Євразія у партнерстві з Фондом Східна Європа за підтримки Державного агентства з питань електронного урядування України.

Протягом останніх років було здійснено ряд важливих нормативних, організаційних і технічних кроків, спрямованих на оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних. Однак, не дивлячись на значну кількість наборів даних, які публікують розпорядники, головною перешкодою, що стоїть на шляху широкого використання цих наборів громадськістю та бізнесом, є їх низька якість, а також відсутність сервісів на їх базі.

Якщо ваша установа потребує розробки відповідного програмного застосунку для спрощення процесу збору, обробки або вивантаження інформації у машиночитані формати для їх подальшої публікації на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних, або створення сервісу на базі вже відкритих даних запрошуємо надіслати заявку на конкурс.

За результатами конкурсу буде відібрано до 5 ЦОВВ, яким буде надано експертну та фінансову допомогу для розробки відповідного програмного рішення. Максимальна сума фінансування від проекту TAPAS – 500 тис. грн. Фінансування розробки програмного рішення буде здійснюватися за трьохсторонніми угодами з підрядником, якого буде обрано на конкурсних засадах. Фінансування придбання обладнання не передбачається.

Критерії відбору переможців конкурсу:

  • потенційний антикорупційний/економічний/соціальний ефект від публікації або підвищення якості набору даних чи створення сервісу;

  • належність наборів, для яких створюється програмне рішення до пріоритетного переліку визначеного постановою Уряду № 835;

  • реалістичність рішення з точки зору фінансових та часових витрат;

  • зрозумілий опис ідеї.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму за посиланням https://goo.gl/forms/XbEWT6RYhYRlzgV22 з описом програмного рішення. Кінцевий термін прийому заявок – 31 жовтня 2018.

Конкурс серед ЦОВВ на розробку сервісів відкритих даних