10 найпопулярніших послуг Івано-Франківського ЦНАПу

6 Червня 2019

Новий яскравий приклад, як відкриття даних може поліпшити життя міста – онлайн-інструмент на основі даних – «10 найпопулярніших послуг Івано-Франківського ЦНАПу» http://texty.org.ua/d/2019/frankivsk/

👉 Інструмент показує попит на різні послуги ЦНАПу протягом року, якість надаваних послуг та надходження до бюджету.

Завдяки реформі децентралізації громади дістали більше повноважень у сфері адміністративних послуг, розбудовується система ЦНАПів, при цьому адміністративний збір надходить до місцевого бюджету.

Отже, завдяки новому сервісу, місцева влада може: ☑️ покращити якість надання послуг ☑️підвищити прозорість роботи ЦНАПу ☑️визначати попит на нові сервіси і створювати їх ☑️прогнозувати надходження до місцевого бюджету та підвищити їх.

Сьогодні в Івано-Франківському ЦНАПі надають 240 послуг, якими користуються 50-60 тисяч громадян щорічно. За 2018 рік послуги ЦНАПу принесли місту понад 48 млн грн, що становить 34% від усіх неподаткових надходжень до бюджету. У 2019 році прогнозується підвищення надходжень від наданих послуг у 1,2 раза.

Аналіз даних засвідчив, що найпопулярнішими послугами ЦНАПу Івано-Франківська є: 🔘 реєстрація місця проживання 🔘видача закордонного паспорту 🔘послуги, пов’язані з земельним питанням та будівництвом.

Нагадаємо, що Івано-Франківськ був одним з перших міст, де відкрився ЦНАП ще у 2010 році. Окрім того, це місто є одним з дев’яти українських міст, що приєдналися до Міжнародної хартії відкритих даних.

🏢 Досвід цього міста щодо відкриття даних, їх аналізу та впливу на життя громадян може бути показовим для багатьох інших українських міст.

Інструмент розроблений агенцією Texty.org.ua за підтримки Державного агентства електронного урядування у межах проекту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послуг

10 найпопулярніших послуг Івано-Франківського ЦНАПу